Praktijk
In onze praktijk werken de volgende huisartsen:
- dr. B.J.H. Dierick
- Mevr. D. Dijksterhuis
- Dhr. D. Koch
- Dhr. J.M. de Weerd
- Mevr. D. Ypma
- Mevr. J. Plantinga
U kunt zelf kiezen welke huisarts u wilt consulteren, maar wij verzoeken u om bij controles, of bij vragen over dezelfde klacht, bij dezelfde dokter terug te komen. Dit is voor u en voor de huisarts prettiger.
In het Sûnhûs wordt veel aandacht besteed aan de chronische zorg: wij hebben gestructureerde spreekuren voor patiënten met diabetes, COPD, astma, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Deze spreekuren worden vooral gehouden door de praktijkondersteuners Onno Roerdinkholder en Tineke Kroodsma.
De laatste jaren heeft gestructureerde ouderenzorg steeds meer onze aandacht. Juist bij de oudere patiënt is het voorkomen van problemen zeer belangrijk. Zowel in het verzorgingshuis als bij de patiënten die thuis wonen proberen wij een goed overzicht te krijgen van de mogelijke problemen. Marieke Wierdsma is gespecialiseerd in de ouderenzorg.
De apotheek wordt bemand door apothekersassistentes en in de praktijk zelf werken alleen gediplomeerde doktersassistentes.
Aart Cornelissen en Marieke Wierdsma (dubbele functie) zijn als POH GGZ werkzaam binnen gezondheidscentrum Makkum. Een POH GGZ ondersteunt de huisartsen bij de zorg voor mensen met psychische en psychosociale klachten. De huisarts kan u naar de POH GGZ verwijzen voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt samen met u bekeken welke problemen er spelen en welk aanbod het beste bij u past. Dit kunnen een aantal gesprekken bij de POH GGZ zijn of een verwijzing naar een andere zorgverlener zoals psychiater of maatschappelijk werker.
Femmigje is als POH GGZ jeugd werkzaam binnen onze praktijk. De POH GGZ Jeugd ondersteunt de huisartsen bij de zorg voor kinderen en jongeren tot en met 16 jaar die kampen met psychische en psychosociale problemen. Tevens kunt u als ouder/opvoeder bij haar terecht met opvoedingsvragen. Gezamenlijk wordt gekeken welke problemen voorliggend zijn en wat hierbij het best passende behandelaanbod/therapie is. Dit kunnen gesprekken met haar zijn, of mogelijk wordt besloten dat een verwijzing naar een externe zorgaanbieder passender is.
Telefonisch bereikbaar:
De praktijk heeft een nieuw telefoonsysteem waardoor u kunt kiezen te wachten op direct telefonisch contact met de praktijk óf dat u op een later moment terug gebeld wordt. Wij hopen hiermee de telefonische wachttijd voor u te verkorten. Voor het realiseren van deze mogelijkheid zijn de keuzetoetsen uitgebreid. Klik hier voor een uitgebreide uitleg voor alle mogelijkheden.
Beeldbellen
De praktijk biedt bij specifieke klachten de mogelijkheid tot beeldbellen. U kunt dit bespreken met de assistent. Zij zal aangeven of uw klacht geschikt is voor een beeldbelafspraak met de huisarts.
Tevreden?
Bent u tevreden over onze dienstverlening? Meld dit op www.zorgkaartnederland.nl